Bellevue Hill Residence

Bellevue Hill, NSW

Land of the Gadigal People of the Eora Nation

Builder

Calibre Project Group

Collaborator

Bates Landscape

Photographer

Felix Forest

Located in Sydney’s east, this peaceful residence involved a substantial reconstruction and addition to an existing house. In what had previously been a boxy building, the design centred around principles of bringing light and joy into the interiors. Dark timbers, Australian pink stone and bronze details were the highlights to a tight palette of materials that tied the interiors together.

Designed for a family of four, the project was also very much about celebrating the garden and providing spaces for outdoor entertainment. A timber lined canopy with circular skylights created a weatherproof terrace. Beside the kitchen, a circular banquette surrounded with curved glass extends the family table beyond the fa├žade for an outdoor dining experience.